Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslami Şura Meclisi’nden ABD’deki Irkçı Cinayete Sert Kınama!

İran İslami Şura Meclisi milletvekilleri bir bildiri yayınlayarak, ABD’nin Minneapolis kentinde George Floyd isimli siyahi bir ABD vatandaşının polis tarafından öldürülmesini kınadı.

İran İslami Şura Meclisi milletvekilleri bir bildiri yayınlayarak, ABD’nin Minneapolis kentinde George Floyd isimli siyahi bir ABD vatandaşının polis tarafından öldürülmesini kınayarak, Amerikalı protestoculara desteklerini bildirdiler. 

İslami Şura Meclisi milletvekilleri tarafından yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“ABD polisi bir kez daha siyahilere karşı ırkçı cinayetinde bulunarak, ABD’nin insanklık dışı doğasını gün ışığına çıkardı. George Floyd, her yıl Amerikan polisi tarafından acımasızca öldürülen siyahilerden sadece birisidir. Siyahiler yıllardır ABD’nin ırkçı terörizm baskısı altında nefes alamıyorlar; Ancak bu sefer Minneapolis kentinde ırkçı polis 25 Mayıs günü George Floyd’un boynuna diziyle 8 dakika46 saniye boyunca baskı uygulayarak ölümüne neden oldu.

Bugün ABD’deki kabüs her zamankinden daha fazla kendini göstermekte ve Malcolm X gibi haykırarak Amerikanismin kurbanı olduklarını söylemek isteyen siyahilerin çığlığı her zamankinden daha fazla duyulmaktadır.

Son gelişmeler ABD’nin insan haklarının gerçekliğini gösterdi. ABD Başkanı Donald Trump’ın protestocuları tehdit etmesi diğer ülkelerdeki insanların ABD devlet terörizminin tek kurbanı olmadığını aynı zamanda Amerika’daki farklı sınıfların ilk kurbanlar olduğunu gösteriyor.”

İran İslam Cumhuriyeti milletvekilleri bildirinin sonunda ABD polisinin siyahilere karşı ırkçı terörizminin en son örneği olarak George Floyd’un öldürülmesini kınayarak, halk hareketi için başarılar dilediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir