Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İslami Mezhepleri Takrib Kurumu: İmam Humeyni, Dünyada İslami Vahdetin Bayraktarıdır

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu, İran İslam Cumhuriyeti’nin kurucusu İmam Humeyni’nin dünya genelinde İslami vahdetin bayraktarı olarak niteledi.

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu, İmam Humeyni’nin vefatının 31. yıl dönümü münasebetiyle  yayınladığı bildiride, İmam Humeyni’nin vahdeti, İslam medeniyetinin temeli olarak gördüğünü belirterek, bu görüşü müslümanların ve dünyanın en zor şartlarında bile yaymaya çalıştığını bildirdi.

Bildiride, rahmetli İmam Humeyni’nin vahdete olan inancına herkesin inandığına yer verilirken, aynı zamanda dünya halkının  da İmam Humeyni’nin açıklamalarına kulak verdikleri ve öte yandan İmam Humeyni’nin terör rejimi İsrail karşısında mazlum Filistin halkını desteklediğine yer verildi.

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu, İslam dünyasının İmam Humeyni’nin vefatının üzerinden geçen 30 yılı aşkın süredir  İslami vahdete olan büyük ihtiyacı daha iyi hissettiğini bildirirken, ‘zaman geçtikçe dünya müslümanları İmam Humeyni’nin  düşüncelerini daha iyi anlıyor ve onun İslami vahdette öncü olduğunu daha iyi görüyor’ cümlesine yer verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir