DünyaTüm Haberler

Siyonist Trump, Göstericileri ‘Terörist’ Olarak Niteledi

ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki şiddet olaylarına müdahale etmek için binlerce ağır silahlı askeri personeli ve güvenlik gücünü görevlendirdiğini duyurdu.

Trump, Beyaz Saray’ın bahçesinde, ülkede siyahi George Floyd’un polis şiddeti sonucu yaşamını yitirmesine karşı başlayan ve şiddet eylemlerine dönüşen protestolara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sokaklardaki şiddet olaylarına dikkati çeken Trump, “Haklı haykırışların ve barışçıl gösterilerin, kızgın kalabalıklar tarafından bastırılmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

Bu arada Beyaz Saray’a yönelik daha önce alınan güvenlik önlemlerine yenisi eklendi. Beyaz Saray’ın önü büyük ve yüksek demir bariyerlerle çevrildi.

Öte yandan Koronavirüsün büyük bir felaket olarak üzerine çöktüğü ABD’de siyahi yurttaş George Floyd’un beyaz polis memuru Derek Chauvin tarafından boğularak öldürülmesi ülke çapında isyana yol açarken, Hollywood yıldızı George Clooney durumla ilgili değerlendirmelerde bulunarak şöyle dedi: “Bir kez daha sokaklarımızda dışa vuran öfke ve hüsran, ilk günahımız  kölelikten beri ülke olarak ne kadar az olgunlaştığımızın sadece bir hatırlatıcısından ibaret. Bu da bizim pandemimiz. Hepimizi enfekte ediyor ve 400 yıldır hala aşı bulacağız.”

Diğer yandan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de, ABD’li yetkililere  gösterilere müdahale etme konusunda itidal çağrısında bulundu. Guterres, Twitter hesabından “Bize ev sahipliği yapan ülke ve BM’nin merkezi New York’ta şiddet olayları görmek çok üzücü” mesajını paylaştı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir