FilistinTüm Haberler

Şeyh İkrime Sabri: Siyonist Rejim, Direnişi Zayıflatmaya Çalışıyor

Terör rejimi İsrail polisinin, 4 ay daha Harem-i Şerif’ten uzaklaştırılma cezası verdiği Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, bu girişimden hedefin, halkı Mescidi Aksa’dan uzaklaştırmak ve direnişi zayıflatmak olduğunu bildirdi.

Şeyh İkrime Sabri, yaptığı açıklamada, evine baskın düzenleyen ırkçı rejim  İsrail güçlerinin 4 ay daha Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılma cezası verildiğine ilişkin tebligatı kendisine teslim ettiğini söyledi.

Mescid-i Aksa’yı savunmaya devam edeceğini vurgulayan Şeyh Sabri, şunları kaydetti: “Bu durum işgal devletinin tabiatındandır. İşgale karşı yükselen sesleri susturmak istiyorlar. Beni hedef almaları aslında Aksa’yı hedef almaları demektir. Çünkü Harem-i Şerif’te gözleri var. İşgal devletinin bu üslubu ibadet özgülüğüne, demokratik devlet söylemine ve uluslararası hukuka aykırıdır.”

İsrail makamları, ocak ayında da Şeyh Sabri’ye 4 ay boyunca Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılma cezası vermişti.

Bu arada İslami Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist İsrail’in, Eski Kudüs Müftüsü ve hâlihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Şeyh İkrime Sabri’ye yönelik Mescidi Aksa’ya giriş yasağı kararına sert tepki gösterdi.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada Hamas, Şeyh İkrime Sabri’nin Mescidi Aksa’ya girişinin engellenmesi işgalci İsrail’in,  halk üzerinde etkili olan önemli şahsiyetleri Aksa’dan uzaklaştırarak bölgeyi Yahudileştirmeyi hedefleyen sinsi siyasetinin bir parçası olduğunu belirtti.

Hamas açıklamasında, İşgalci İsrail’in, işgal altındaki Kudüs ve ilk kıblemiz Mescidi Aksa’yı Yahudileştirme ve emrivaki dayatma politikalarının Filistin halkının üstün gayretleriyle bertaraf edeceğinin altını çizdi./

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir