İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’den Venezuela’ya Giden Tanker Mürettebatına Teşekkür

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Venezuela’ya akaryakıt taşıyan İran’a ait petrol tankerlerinin mürettebatı ile cihadi yetkililerinin hareketini takdir etti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, dün yayınladığı bir mesajında, Venezuela’ya akaryakıt taşıyan tankerlerinin kaptanları ve tüm mürettebatına ve cihadi yetkililerine hitap ederek, “Tankerlerin sevgili kaptan ve çalışanları hepinize kolay gelsin diliyorum. Yaptığınız iş çok büyük bir cihadi hareketti. Ülkeyi gururlandırdınız” ifadelerine yer verildi.

İran, Amerika’nın yaptırımlarına rağmen  “Fortune”, “Forest”, “Petunia”, “Faxon” ve “Clavel” isimli tankerlerle toplamda 1 milyon 53 bin varil akaryakıt Venezuela’ya başarılı bir şekilde göndermişti.

İran’ın gönderdiği akaryakıtın ulaşmasıyla Venezuela hükümeti de, ülkenin dört bir yerine akaryakıtı dağıtarak yeni bir hareket başlatmıştı.

İran’ın Venezuela’ya akaryakıt göndermesinin ardından Amerika, sözkonusu gemileri tehdit etse de, bu tehditler havada kaldı ve İran ile Venezuela arasında iktisadi dayanışma kendini gösterdi.

Bu arada İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de, Amerika’nın Karaip denizindeki bazı girişimlerine temasla, ‘Eğer İran petrol gemileri dünyanın neresinde olursa olsun Amerika tarafından bir sorunla karşı karşıya kalırsa,  İran da aynı karşılığı verir” uyarısında bulunmuştu.

İran’ın Venezuela’ya gönderdiği gemilerin, yüklerini boşaltmalarının ardından İran’a geri dönüş için seyir halindeler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir