Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

ABD’li Yetkililerin Toplantısı İfşa Oldu!: Büyük Şeytan ABD İran Tankerlerine Saldırmaya Neden Cesaret Edemedi?

Son günlerde siyaset ve medya çevrelerinde en çok konuşulan konulardan biri, Amerika terör devletinin onca tehditlerine rağmen İran’ın Venezuela’ya benzin taşıyan tankerlerine hiç bir şekilde müdahale etmemesi veya edememesi oldu.

Bazı kaynaklar, Amerika’nın Financial Times gazetesi ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı olayı şöyle anlattığını yazdığını belirtiyor:

İran’ın Venezuela’ya yakıt ulaştıracağını İran’daki dostlarımız bize bildirdiğinde, hemen demokratlar, cumhuriyetçiler, generaller ve CIA ajanları çok gizli bir salonda bir araya geldiler. Pompeo çok kaygılı olduğunu söyledi. Trump İran asla bu hareketi yapmayacağını, yaparsa bir kaç İHA ve savaş gemisi ile olayı toparlayacaklarını belirtti… CIA Başkan Yardımcısı bayan Johnson ise şöyle dedi: İran’ın çok yönlü geri adım atacağını söylemek saflık olur. İran savunmadan taarruz stratejisine geçmiştir. Öfkeli komandolarından bir ordu eli tetikte bekliyor; belki de bu bir tuzaktır ve bizim Batı Asya’daki tüm üslerimizi, teçhizatımız ve askerlerimizi yok edecekler. İran çok ileri teknoloji silahları var. Biz boş siyasi oyunlarla uğraşırken, İran yığınla füze, İHA ve denizaltı üretiyordu. İran uzaya uydu fırlattı… eğer biz İran’daki petrol mahzenlerini vuracak olursak, bu bir kaç mahzenin bedeli yüzlerce rafineri ve askeri üs olur. Bu yüzden İran ile mücadelede askeri tehdit ve seçenekten daha uygun bir yol düşünmeliyiz…

Trump’ın kızı şöyle ekliyor: Üç saat süren ve dokuz üst düzey yetkilinin konuşmasının sonunda varılan karar, uzlaşmanın masadaki en iyi seçenek olduğu oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir