DünyaFilistinTüm Haberler

İİT’den Batı Şeria’nın İlhakı Konusunda Uyarı!

İslam İşbirliği Teşkilatı İİT siyonist rejim İsrail’in Batı Şeria’nın bazı bölgelerini işgal etme kararını kınadı.

İİT’nin Çarşamba günü düzenlediği telekonferansın sonunda teşkilat üyeleri bir bildiri yayımlayarak, Batı Şeria’nın bazı bölgelerinin işgal altındaki Filistin topraklarına ilhak kararının doğuracağı olumsuz sonuçların hakkında uyarıda bulunarak, bu durumdan siyonist rejim İsrail sorumlu olacağını belirtti.

Bildiridi İİT BM güvenlik konseyi, insan hakları konseyi ve uluslararası mahkemelerden Batı Şeria’nın ilhak planını durdurmak için harekete geçmelerini istedi.

İİT ayrıca Filistin özerk teşkilatının siyonist rejimle anlaşmaları feshetme kararını destekleyerek, Filistin milletinin bağımsızlığını ve özgürlüğünü tanımayan her türlü planı reddettiklerini vurguladı.

Korsan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve mavi beyaz partisi lideri Beni Gantz geçen Nisan ayında gelecek Temmuz ayında Batı Şeria’nın bazı bölgelerini işgal altındaki topraklara ilhak etme konusunda anlaştı. Filistin özerk teşkilatı bu karara gösterdiği tepkide Tel aviv ve Washington’la ilişkilerini askıya aldı. Öte yandan birçok ülkenin lideri ve dini ve siyasi şahsiyetler de siyonist rejimin bu kararını kınadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir