IrakTüm Haberler

Irak Cumhurbaşkanı: Ayetullah Sistani’nin Fetvası Teröre Karşı Zafer Kazandırdı

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Iraklı Şii Müslümanların büyük alimi Ayetullah Ali Sistani’nin cihadi fetvası güvenlik güçlerinin dayanışması ve teröre karşı zafer hamasetine vesile olduğunu belirtti.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Iraklı büyük alim Ayetullah Sistani’nin Haşdi Şabi Hareketi’nin kuruluşu yönünde verdiği fetvanın 6.yıl dönümünde yaptığı açıklamada, teröre karşı zafer hamasetini tamamlayacak adım muktedir ve bağımsız milli egemenliği olan bir ülke inşa etmek olduğunu belirtti.

Fetih ittifakı lideri Hadi Ameri de Ayetullah Sistani’nin tarihî fetvası Irak’ı hedef alan büyük bir komployu bozguna uğrattığını, Irak milleti başta İran İslam Cumhuriyeti olmak üzere tekfirci IŞİD terör örgütüne karşı yürütülen savaşta bölgesel ve uluslararası iş birliği ve yardımları unutmayacağını vurguladı.

Iraklı büyük alim Ayetullah Sistani, 13 Haziran 2014’te Haşdi Şabi Hareketi’nin kuruluş fetvasını yayımladı.

Haşdi Şabi Hareketi Irak’ta tekfirci IŞİD terör örgütünün bozguna uğratılmasında önemli rol ifa etti ve şimdi de Irak güvenlik güçlerinin yanında IŞİD kalıntılarını temizlemekte öncü rolü ifa ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir