İran İslam CumhuriyetiTüm HaberlerTürkiye

Tuğgeneral Pakpur: İran İslam Topraklarında PKK Unsurları Barınamaz!

İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Pakpur, İran topraklarında PKK unsurlarının bulunduğunu ileri süren bir Türk yetkilisinin iddialarına yanıt vererek, PKK unsurlarının İran topraklarında bulunmadığını vurguladı.

Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur, İran topraklarında PKK unsurlarının bulunduğunu ileri süren bir Türk yetkilisinin iddiasına yanıt vererek, “Bu iddiayı sorumsuzca ve temelsiz olarak değerlendiriyor ve reddediyoruz” dedi.

İran ile Türkiye arasındaki kara sınırların durumu hakkında Tuğgeneral Pakpur, şunları kaydetti:

“Ortak sınırlarda iki ülkenin silahlı kuvvetleri arasında çok iyi ve verimli münasebetler mevcuttur. Bu nedenle Türk yetkililerden sınırdaki olaylarla ilgili herhangi bir yorum yapmadan önce, olayın doğruluğunu resmi kanallar aracılığı ve öngörülen mekanizmalarla takip etmelerini bekleriz”

Devrim Muhafızları Ordusu kara kuvvetlerinin ülkenin kuzeybatısındaki güvenlikten sorumlu olduğunu belirten Tuğgeneral Pakpur, Devrim Muhafızları’nın eli tetikte vaziyette bölgede hazır bulunduğunu ve gerekli güvenliği sağladığını kaydetti.

Tuğgeneral Pakpur ayrıca, “İran İslam Cumhuriyeti topraklarında terörist unsurların varlığı kırmızı çizgimizdir. Aynı zamanda, Türkiye topraklarındaki silahlı grupların son operasyonlarının Türk yetkililerin üzerinde baskı oluşturuğunu ve böyle bir iddiada bulunmaya zorladığını anlıyoruz” diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir