Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

FOTO – İran İslam Cumhuriyeti Donanması, Kuzey Hint Okyanusu’nda Yeni Cruise Füzelerini Başarıyla Denedi

İran Deniz Kuvvetleri, Savunma Bakanlığı’na bağlı savunma sanayiinde üretilen kısa ve uzun menzilli yeni cruise füzelerini Hint okyanusu ve Umman denizi kuzeyinde başarı ile denedi.

İran donanması Perşembe günü sabah saatlerinde düzenlediği tatbikatta uzun menzilli yeni cruise füzeleriyle 80 ve 200 km uzaklıkta bulunan hedefleri başarı ile imha etti. Bu füzelerin menzili daha da geliştirilebileceği belirtildi.

Tatbikatta ayrıca karadan denize ve denizden denize fırlatılan kısa ve uzun menzilli yeni füzeler de başarılı bir şekilde önceden belirlenen hedefleri büyük bir dikkatle imha etti.

Tatbikatta kullanılan yeni cruise füzeleri Savunma Bakanlığı ve Deniz Kuvvetleri uzmanları tarafından tasarlanarak üretildiği belirtildi.

Tatbikatın sonunda bir açıklama yapan İSK Başkomutan Yardımcısı Amiral Habibullah Seyyeri, yeni cruise füzeleri ülkenin savunma ve caydırıcı gücünün geliştirilmesinde önemli olduğunu belirterek, İranlı genç uzmanlar ve bilim temelli firmalar bu alanda kendimize yeter hale gelmemiz için yaptırımlara aldırış etmeden yoluna devam ettiğini vurguladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Hüseyin Hanzadi de kısa ve orta menzilli yeni cruise füzelerinin başarılarına vurgu yaparak, bu yeni başarı İranlı genç uzmanların emeği ile elde edildiğini ve İran İslam Cumhuriyeti’nin nizama ve İran milletine karşı her türlü tehdidi bertaraf edebilecek gücünü ve İSK’da özgüven duygusunun geliştiğini ortaya koyduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir