Avrupaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Bakır Galibaf: Avrupalılar Bir Kez Daha Güvenilmez Yüzlerini Gösterdiler

İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf UAEK yönetim kurulunun İran karşıtı kararname onaylamasına gösterdiği tepkide, başta Amerika ve bazı Avrupa ülkeleri olmak üzere Batılılar bir kez daha hasmane ve güvenilmez mahiyetlerini İran milletine gösterdiklerini belirtti.

Pazar günü İslami Şura Meclisi genel kurul oturumunda konuşan Galibaf, Avrupalılar da İran milletine düşmanlıkta Amerikalılardan farksız olduklarını belirterek, UAEK yönetim kurulunun İran karşıtı kararnamesi siyonistlerin saçma bir planı olduğunu kaydetti.

İran İslam Cumhuriyeti bu kararnameye gerekli tepkiyi vereceğini kaydeden Galibaf, bugün İran ile UAEK ilişkilerinde gerilim yaratanlar, bu kararnameyi hazırlayan ülkeler olduğunu ve yaptıklarının doğuracağı sonuçların sorumluluğuna da katlanmaları gerektiğini vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti yıllardır UAEK ile iş birliği yaptığını kaydeden Galibaf şöyle devam etti:

Son 17 yıllık mazi İran İslam Cumhuriyeti uluslararası yasalar ve milli çıkarları çerçevesinde UAEK ile en cömert şekilde iş birliği yaptığını gösteriyor; oysa düşmanların sürekli daha fazla taleplerde bulunmaları ve haraç kesmeye kalkışmalarından başka bir şey kazanamadı.

Galibaf ayrıca milli konsensüsle akıllı direniş İran İslam Cumhuriyeti’nin stratejik seçeneği olduğunu belirterek, gemilerini Güney Amerika’ya kadar yollayan bir millet bu tür mesnetsiz kararnamelere takılıp kalmayacağını vurguladı.

Amerika ile müzakere etmek mutlaka yasak olduğunun altını çizen Galibaf, diğer Batılı ülkelerle müzakereler de azami güvenmezlik temelinde yürütüleceğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir