Batı AsyaIrakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Kuzey Irak Sınırlarında Büyük Bir Tatbikat Başlattı!

İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri bugün “Müslüman Kürt Şehitleri İktidarı” tatbikatının son aşamasını başlattı.

Tatbikat sırasında, teröristlerin mevzileri hedef alınacak.

Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı General Muhammed Pakpur, harekat sırasında yaptığı açıklamada, Devrim karşıtları ve destekçilerinin İran İslam Cumhuriyeti’nin ülkenin güvenliği konusunda kimseye karşı hoşgörü göstermeyeceğini anladıklarını vurguladı.

Devrim Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Muhammed Pakpur, Kürdistan eyaletine bağlı Çehel Çeşme bölgesinde düzenlenen tatbikatta orduya ait insansız hava araçlarının (İHA) da kullanıldığını belirtti.

Komutan Pakpur, teröristlerin bulunduğu, organize edildiği ve konuşlandığı her noktanın hedef alınacağını da sözlerine ekledi.

General Pakpur, tatbikatın düzenlendiği bölgenin Irak’ın Kürdistan bölgesinin sınırlarına bitişik alanda olduğuna dikkat çekerek, bazı teröristlerin bu bölgeyi kullanabileceğini ve bu bölgede bulunabileceğini ifade edip, tatbikatın düzenlendiği alanın çevresindeki noktalarda teröristlerin mevzilerinin hedef alınması ve bu noktaların teröristlerden temizlenmesinin “Müslüman Kürt Şehitleri İktidarı” tatbikatının hedeflerinden olduğunu kaydetti.

Irak’ın kuzeyindeki IKBY liderliğine ve Irak hükümetine de bölgedeki terör örgütlerine karşı harekete geçme çağrısında bulunan Pakpur, “Her türlü terör hareketliliğine kararlı yanıt vereceğimiz bilinmelidir” diye konuştu.

Pakpur, İran’ın önceki yıllarda IKBY topraklarında konuşlanan silahlı grupların mevzilerini füze ve top atışlarıyla hedef aldığını hatırlatarak, “Irak’ın kuzeyindeki insanlara da terörist grupları çevrelerinden kovmalarını ancak bunu yapamadıkları takdirde teröristlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü her terörist ve terör üssü hedeflerimizin merkezindedir” ifadelerini kullandı.

Devrim Muhafızları Ordusu, geçen hafta Irak’ın Erbil kentine bağlı dağlık sınır bölgelerini topçu ateşiyle vurduklarını açıklamıştı. Açıklamada, İran Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) ile İran Kürdistanı Devrimci ve Emekçi Partisi’ne (Komele) bağlı grupların hedef alındığı bildirilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir