ArabistanTüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı, Riyad’a Düzenlediği Füzeli ve İHA’lı Saldırının Detaylarını Açıkladı!

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, Suudi Arabistan’ın topraklarının derinliğinde gerçekleşen füzeli ve İHA’lı saldırının detaylarını paylaştı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü General Yahya Seri bugün yaptığı açıklamada, Yemen güçlerinin bugün sabah, Suudi Arabistan’ın başkentine yönelik “4. Caydırıcılık Dengesi” adı altında geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.

Seri, Yemen güçlerinin bu operasyonda Suudi Arabistan’ın Savunma ve İstihbarat Bakanlığı, Selman Hava Üssü ve Riyad, Cizan ve Necran’daki bazı askeri üsleri hedef aldıklarını belirtti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü ayrıca, bu operasyonda Kudüs ve Zülfikar tipi çok sayıda balistik ve crouse füzeleri ve İHA’ların kullanıldığını ifade etti.

Yeni operasyonun yemen milletine karşı uygulanan zalimce ablukaya karşı gerçekleştiğine dikkat çeken Seri, Yemen güçlerinin ablukanın kaldırılması, saldırıların durdurulması ve özgürlük ve bağımsızlığın gerçekleşinceye kadar, daha şiddetli ve güçlü operasyonlarına devam edeceğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir