IrakTüm HaberlerTürkiye

Irak’ın Süleymaniye Kentinde TSK’nın Operasyonu Protesto Edildi

Irak’ın Kürt bölgesinde yer alan Süleymaniye kenti halkı dün Türkiye’nin Irak’ın kuzeyine yönelik hava saldırıları ve kara operasyonlarını kınayan protesto gösterisi düzenledi.

Irak şafak News sitesine göre, çok sayıda kişinin katıldığı gösteride, Türkiye’nin Süleymani’ye bağlı ‘Kani Masi’ köyü ve diğer yerlere düzenlediği saldırılar atılan sloganlar ve taşınan dövizlerle kınandı.

Göstericiler, uluslararası toplumdan da Türkiye’nin devam eden saldırılarının önlenmesi için ciddi tedbir alınması çağrısında bulundu.

Sözkonusu gösteri, Irak Yurtseverler Birliği’nin Irak parlamentosundaki milletvekillerinin BM Güvenlik Konseyi’nden Türkiye’nin saldırılarıyla ilgili acil oturum düzenlemesine dair çağrılarının ardından gerçekleşti.

Türkiye’nin perşembe günü gecesi Süleymaniye bölgesinde düzenlediği hava saldırılarında en az 3 kişinin öldüğü anlaşılıyor.

Türkiye ise saldırıların yalnızca PKK militanlarını yönelik olduğunu bildirerek iki ülke sınırlarının güvenliğinin tehdit olmaktan çıkıncaya kadar süreceğini bildiriyor.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir