IrakTüm Haberler

Irak’ta ABD Terör Güçlerinin Hizbullah Tugayları’na Saldırısına Tepkiler

Irak terörle mücadele güçlerinin desteğinde Amerikan terör güçlerinin Irak Hizbullah Tugayları’nın üssüne saldırı düzenlemesine tepkiler gelmeye başladı.

Irak Asaib Ehl’el Hak örgütü liderlerinden Cevad el’Talibavi, ‘Bu saldırı ateşle oynamaktır ve bunun olumsuz sonuçları kesinlikle olacak’ dedi.

Irak Hikmet Hareketi’nin parlamentodaki milletvekillerinden  Hasan Fed’em, Haşdi Şabi güçlerinin merkezine düzenlenen saldırı ve bazılarının tutuklanmasına tepki göstererek, bu girişimi, ‘kışkırtıcı’ niteledi ve olumsuz sonuçları konusunda uyarıda bulundu. 

Irak Nuceba İslami Direniş Hareketi Sözcüsü Nasr eş Şemri, kişisel sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Ketaib Hizbullah Hareketi’nin Bağdat’ın güneyindeki karargahına düzenlenen baskına tepki gösterdi.

Şemri’nin paylaşımında şu ifadelere yer verildi: “Şehitler kervanı olan Haşdi Şabi, Irak güvenlik güçlerindeki kardeşlerinin yanında (terörle mücadelede yer alarak) kanlarını sunmuştur. Şu anda zor durumda olan ülke korona virüs salgınının yayılmasıyla karşı karşıya gelmişken onlara karşı herhangi bir saldırı yapılması ile birlikte yeni fitnelerin çıkarılması konusunda uyarıyoruz.”

Amerikan terör güçleri bu sabah ABD’nin kontrolündeki Irak terörle mücadele güçlerinin desteğiyle, ed’Dovre bölgesinde Irak Hizbullah Tugayları’ndan 13 komutan ve askeri tutukladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir