Batı AsyaLübnanTüm Haberler

Allah-u Ekber! Lübnan Hizbullahı, Siyonist Rejime Ait Bir Merkava Tankını Havaya Uçurdu! 5 Siyonist Asker Ölü! 13 Siyonist Asker Yaralı!

Siyonist kaynaklar Lübnan sınırında İsrail ordusuna ait bir askeri araca Hizbullah tarafından kornet füzesi fırlatıldığını öne sürdü.


Siyonist kaynaklar Lübnan sınırında İsrail ordusuna ait bir askeri araca Hizbullah tarafından kornet füzesi fırlatıldığını öne sürdü.

Bu olay üzerine Hizbullah mücahitleri ile Siyonist askerler arasında çatışma çıktığı ve çatışmanın halen devam ettiği bildiriliyor.

Siyonist rejim yetkililerinin Lübnan sınırındaki Siyonist yerleşkelerde yaşayan vatandaşlarına evlerinden çıkmamaları yönünde anons yaptığı ve bölgeden siren seslerinin geldiği haber veriliyor.

Öte yandan bakanlar kurulu toplantısını yarıda kesen Siyonist İsrail başbakanı Netanyahu biraz önce yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Biz Kuzey sınırımızdaki gelişmeyi dikkatle takip ediyoruz. Ben, Güvenlik bakanımız ve genelkurmay başkanımız birlikteyiz. Biz, İran’ın Suriye sınırına yerleşmesine izin vermeme siyasetini takip ediyoruz. Lübnan’dan bize yapılacak saldırının sorumlusu Hizbullah’tır.’  

Ayrıca Siyonist rejim savaş uçaklarının Lübnan semalarında uçmaya başladığı haberleri geliyor.
Bazı medya kaynakları Hizbullah güçlerinin, Siyonist rejimin işgali altındaki bölgelere birkaç yönden saldırdığını duyurdu.

Son gelen haberlere göre Hizbullah, korsan İsrail’e ait Merkava tankını imha etti.

İşgal altındaki topraklarda yer alan Şeba Çiftlikleri’nde şiddetli patlama sesleri duyulduğu bildirildi.

Lübnan merkezli El-Mayadin TV kanalı, işgal altındaki topraklarda yer alan Şeba Çiftlikleri’nde şiddetli patlama sesleri duyulduğunu bildirdi.

Partisi Likud’un toplantısı sırasında haberi alan Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu, “Karmaşık bir olayın ortasındayız” açıklamasını yaptı.

Haberde, Netanyahu’nun olayın ardından toplantıyı terkettiği kaydedildi.

Siyonist güçlerinden yapılan açıklamada, Lübnan sınırında yaşayanlara evde kalma çağrısı yapıldı.

Siyonist güçlerinin Lübnan’ın güneydoğusundaki Kafarşuba bölgesini havan saldırılarıyla hedef aldığı bildirildi.

İsrail'in bombalanmasının ardından Al-Habariyah kasabasında bir evi hedefleyen sahneler

Rejim medyası, Şeba Çiftlikleri’ndeki Ruysat Al-Alam bölgesinde bir askeri aracın Hizbullah Hareketi tarafından vurulduğunu açıkladı.

Haberlere göre Siyonist güçleri tüm birlik ve ekipmanları Lübnan sınırındaki tahkim edilmiş mevzilere taşıdı.

16:27: El Cezire televizyonu, Siyonist rejim topçu birliklerinin Kefer Şuba ve Şeba çiftliklerinin etrafındaki tepeleri bombalamaya devam ettiğini duyurdu.

16:38: Hizbullah’ın saldırısında şu ana kadar 5 İsrail askerinin öldürüldüğü ve 13’ünün de yaralandığı bildirildi.

16:40: İsrail Kanal 10 Televizyonu: Seyyid Hasan Nasrallah bize vaadettiği işi yaptı.

16:44: İsrail Kanal 12 televizyonu, önemli bir güvenlik kaynağına atfen şunu duyurdu: Önümüzde çok buhranlı günler bizi bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir