Batı AsyaLübnanTüm Haberler

Hizbullah, Siyonist Rejim Tanklarını Güdümlü Füzeyle Vurdu!

Siyonist İsrail’in hafta başında Suriye’ye düzenlediği saldırıda bir üyesi ölen Hizbullah’tan misilleme geldi. Hizbullah’ın Şeba Çiftlikleri’nde bulunan bir İsrail tankını güdümlü füzeyle vurduğu, İsrail-Lübnan sınırında karşılıklı ateş açıldığı belirtiliyor.

Siyonist İsrail’in Suriye topraklarında Hizbullah savaşçılarını hedef alan operasyonlarına Hizbullah’tan misilleme geldi. Lübnanlı bir kaynak Hizbullah’ın İsrail ordusuna karşı ‘operasyon düzenlediğini’ söylerken, İsrail-Lübnan sınırında karşılıklı ateş açıldığı belirtiliyor.

Reuters’a konuşan Lübnanlı kaynak, hafta başında Suriye’deki bir üyesinin İsrail saldırısında şehit edilmesinin ardından Hizbullah’ın sınır ötesi bir misilleme düzenlediğini söyledi. Buna göre Hizbullah, Şeba Çiftlikleri yakınındaki bir İsrail aracına güdümlü füze fırlattı. Lübnan’a ait olan Şeba Çiftlikleri, 1967’den bu yana İsrail’in işgal altında bulunuyor.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise olaya ilişkin ilk açıklamasında, “Lübnan ve Hizbullah, Lübnan topraklarından gelen herhangi bir saldırının sorumlusu olacaktır” dedi.

İsrail medyası, bölgede Hizbullah üyeleri ile İsrail askerleri arasında karşılıklı ateş açıldığını yazdı. Hizbullah’a yakın El Manar televizyonu da, İsrail ordusunun sınırın Lübnan tarafındaki bazı bölgelere saldırı düzenlediğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir