DünyaLübnanTüm Haberler

Beyrut’taki Patlamada Büyük Şeytan ABD’nin Mi Parmağı Var?

Beyrut’ta meydana gelen patlamanın ardından yayınlanan görüntüler Amerikan donanmasına ait 4 casus uçağının bu olayda parmağı olduğunu gösteriyor.

Beyrut’ta meydana gelen patlamanın ardından Amerikan donanmasına ait 4 casus uçağının Lübnan-Suriye kıyılarında olağan dışı bir keşif operasyonu yaptığını gösteren görüntüler yayınlandı.

Güvenlik uzmanları bu olayın daha önce eşi görülmediğini belirterek, ABD kuvvetlerinin son günlerde bir sabotaj operasyonu planlamış olabileceğini öne sürdüler.

Yayınlanan radar görüntüleri ABD donanmasına ait casus uçaklarının iki gün önce Lübnan-Suriye kıyılarında keşif uçuşu yaptığını gösteriyor.

ABD istihbarat kaynaklarının yaklaşık dokuz yıldır bu limanda 2750 ton amonyum nitrat depolanmasından bilgisi olduğu belirtiliyor.

Dün akşam Lübnan’ın başkentindeki Beyrut Limanı’nda patlayıcıların bulunduğu bir depoda büyük bir patlama meydana gelmişti. Patlamada ilk belirlemelere göre 30 kişi öldü, 2 bin 500 kişi yaralandı.

Lübnan’daki Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlama nedeniyle Yüksek Savunma Konseyi, başkent Beyrut’u “felaket bölgesi” ilan etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir