İran İslam CumhuriyetiLübnanTüm Haberler

Hasan Ruhani’den Lübnan Cumhurbaşkanı’na Başsağlığı ve Destek Mesajı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani Beyrut’ta yaşanan patlamada hayatını kaybedenler için başsağlığı dilediği mesajında Tahran yönetimi olayda yararlananlara insani ve tıbbi yardım ve diğer gerekli yardımlarda bulunmaya hazır olduğunu belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun’a gönderdiği mesajda, Beyrut limanında yaşanan korkunç patlamada hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet ve yaralılar için acil şifa dileğinde bulundu.

Ruhani mesajında Tahran yönetimi ilaç ve tıbbi yardım başta olmak üzere her türlü yardımda bulunmaya hazır olduğunu belirterek, olayın boyutları bir an önce aydınlanmasını ve Beyrut’ta huzurun yeniden sağlanmasını temenni etti.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Salı günü bir patlayıcı madde deposunda korkunç bir patlama yaşandı. Patlama olayında şimdiye kadar 80 kişinin hayatını kaybettiği ve 4 bin kişi de yaralandığı belirtildi.

Lübnan Kızılhaç Başkanı George Ketane de İran Kızılay Cemiyeti Başkanı Kerim Himmeti ile telefon görüşmesinde Beyrut yönetimi İran Kızılay Cemiyeti’nin insani yardımlarına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Himmeti de taziyelerini belirterek olaydan etkilenenlere her türlü yardımda bulunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir