İran İslam CumhuriyetiLübnanTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti Lübnan’a İnsani Yardım Malzemeleri Gönderiyor

İran İslam Cumhuriyeti Kızılay Cemiyeti Başkanı Kerim Himmeti Lübnan’a ilaç, gıda maddeleri ve tıbbi ekipmanlardan oluşan insani yardım malzemeleri göndereceklerini açıkladı.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta yaşanan korkunç patlama olayından sonra Çarşamba günü bir açıklama yapan Kızılay Başkanı Himmeti, Lübnan’a insani yardım çerçevesinde ilk etapta 9 ton ağırlığında 2 bin paket gıda maddeleri ve ayrıca ilaç ve tıbbi ekipmanlar gönderileceğini belirtti.

Başkan Himmeti, İran Kızılay Cemiyeti ayrıca Beyrut’ta çadır hastane kurmak, çeşitli branşlardan uzman hekimlerden oluşan bir heyeti Lübnan’a göndermek için harekete geçtiğini kaydetti.

Himmeti, 22 sağlık personelinden oluşan İran’ın uzman heyeti bugün akşam saatlerinde bir uçakla Beyrut’a gideceğini kaydetti.

Bundan önce Lübnan Kızılhaç Başkanı George Ketane de İran Kızılay Cemiyeti Başkanı Kerim Himmeti ile telefon görüşmesinde Beyrut yönetimi İran Kızılay Cemiyeti’nin insani yardımlarına ihtiyaç duyduğunu belirtmişti.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Salı günü bir patlayıcı madde deposunda korkunç bir patlama yaşandı. Patlama olayında şimdiye kadar en az 80 kişi hayatını kaybettiği ve 4 bin kişi de yaralandığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir