LübnanTüm Haberler

Beyrut’taki Patlamayla İlgili 16 Kişi Gözaltına Alındı

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta geçtiğimiz salı günü meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında aralarında olayın meydana geldiği limanın müdürü de dahil 16 kişi gözaltına alındı.

Lübnan devlet haber ajansı NNA perşembe günü paylaştığı haberinde şimdiye kadar liman ve gümrükte görevli 18 memurun sorguya çekildiğini, olayın aydınlanması için askeri yargıç Fadi Akiki’nin görevlendirildiğini kaydetti.

Lübnan Askeri Mahkemesi Yargıcı Fadi Akiki, Beyrut Limanı’nda meydana gelen ve onlarca kişinin öldüğü, yüzlercesinin yaralandığı patlamaya ilişkin yürütülen soruşturmanın ilk aşamasının tamamlandığını bildirdi.

Akiki, yaptığı açıklamada patlamayla ilgili 16 kişinin tutuklandığı bilgisini paylaştı.

Soruşturma kapsamında şimdiye dek yetkililer dahil 18 kişinin sorgulandığını belirten Akiki, soruşturmada tüm koşulların göz önünde bulundurulduğunu kaydetti.

Lübnan yargısı, patlamaya ilişkin Gümrük Genel Müdürü Bedri Zahir ve bir dizi liman yetkilisine yurt dışına çıkış yasağı vermişti. 

NNA gözaltına alınan isimleri açıklamazken, Beyrut Limanı Genel Müdürü Hassan Koraytem’in ve depoda tamir işleri yapan işçilerin savcılık tarafından dinleneceğini belirtti.

Öte yandan Lübnan Merkez Bankası, Koraytem ve Lübnan Gümrük Muhafaza Müdürü dahil toplamda 7 kişinin banka hesaplarını dondurduğunu açıkladı.

Beyrut patlaması bilançosu: 145 can kaybı, 5000 yaralı; 300 bin evsiz, 15 milyar dolar maddi hasar

Beyrut Limanı’nda 4 Temmuz Salı günü akşam saatlerinde yaşanan patlamada en az 145 kişi hayatını kaybetti ve 5000’i aşkın kişi de yaralandı. Yetkililer kayıp kişiler nedeniyle ölü sayısının artabileceğini belirtiyor.

Beyrut Valisi Marwan Abboud, limana yakın mahallelerde yaşayan yaklaşık 300 bin kişinin evlerinin kullanılamaz hale geldiğini ve şehirde yaklaşık 15 milyar dolar maddi hasar oluştuğunu açıkladı.

Beyrut’taki patlamaya limanın deposunda altı yıldır bekleyen 2.750 ton amonyum nitratın sebep olduğu söyleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir