Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Musevi: İran İçin Hook, Bolton veya Abrams Arasında Bir Fark Yoktur

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, İran Eylem Grubu başkanlığının değişmesine tepki olarak, “İran için Brian Hook, John Bolton veya Eliot Abrams arasında bir fark olmadığını” söyledi.

Musevi’nin yaptığı paylaşımda, “John Bolton, Brian Hook ve Elliott Abrams’ın arasında hiçbir fark yoktur. ABD’nin İran politikasına gelince; İran, ABD’li yetkililer için (yutulmayacak kadar) büyük bir lokmadır. Aynı şey Mike Pompeo, Donald Trump ve diğerleri için de geçerlidir” belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, “Brian Hook, ABD’nin İran Özel Temsilciliği ve Dışişleri Bakanlığı Başdanışmanlığı görevinden istifa etme kararı aldı.” bilgisini vermişti.

Pompeo, Hook’un 2 yıldan uzun süredir bu görevde bulunduğunu ve İran’a karşı büyük başarılar elde ettiğini ileri sürdü.

Hooke, İran ile imzalanan Bercam nükleer anlaşmasına  karşı çıkma ve İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı azami baskı uygulama politikasını geliştirme alanında tanınmış ve aktif bir figürdü; Politikanın İran’ı müzakere masasına getirme ve mevcut Beyaz Saray sakinlerinin çıkarları doğrultusunda bir anlaşmaya varma hedefine ulaşmada başarısız olduğu söyleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir