LübnanTüm Haberler

Beyrut Limanı İle İlgili Gizli Raporlar Ortaya Çıktı!

Lübnan Cumhurbaşkanı’na yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre Mişel Avn, Devlet Güvenlik Birimi’nden Beyrut Limanı’nda büyük miktarda amonyum nitrat maddesi bulunduğuna ilişkin bir rapor aldı.

Avn’ın hızlıca önlem alınması için 20 Temmuz’da bu raporu Yüksek Savunma Konseyi’ne gönderdiği ancak herhangi bir tedbir alınmadan patlamanın gerçekleştiği ifade edildi.

Lübnan Gümrük İdaresi başkanı Bedri Dahir ise bu konu hakkında şöyle bir açıklamada bulundu: “Lübnan güvenlik ajansları defalarca Beyrut limanındaki patlayıcı maddeler ile ilgili Saad El Hariri kabinesini uyarmışlardı. Ancak  onlar bu hususa hiçbir tepki göstermemişlerdi.”

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Avn ya da Yüksek Savunma Konseyi’nden resmi bir açıklama yapılmadı.

BEYRUT LİMANI’NDAKİ PATLAMA

Beyrut Limanı’nda 4 Ağustos’ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti. Patlamada, 171 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 6 bin kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlamaya 6 yıldır Beyrut Limanı’ndaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin yol açtığını söylemişti.

Bu açıklamanın ardından sosyal medyanın yanı sıra Lübnan ve dünya basınında birçok soru ve ihmal iddiaları gündeme gelmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir