İran İslam CumhuriyetiLübnanTüm Haberler

İran’ın Beyrut’ta Kurduğu Çadır Hastanesinde 700 Yaralı Tedavi Ediliyor

İran Kızılay Cemiyeti’nin Beyrut’ta kurduğu çadır hastanenin Başkanı Muhammed Bakır Muhammedi, şimdiye kadar Beyrut patlamasında yaralanan 700 Lübnanlının bu hastanede gönüllü hizmet sunan İranlı hekimlerin sağlık hizmetlerinden yararlandığını açıkladı.

Çarşamba günü Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bu açıklamayı yapan Muhammedi, söz konusu Lübnanlı yaralılar Cumartesi gününden Salı gününün sonuna kadar Kızılay Cemiyeti’nin Beyrut’un Zahiye semtinde Lübnan Milli üniversitesinin yanında kurduğu çadır hastaneye başvurduklarını ve çadır hastanede sunulan her türlü sağlık hizmetlerinden yararlandıklarını belirtti.

Lübnanlıların İran’ın çadır hastanesine ilgisi yoğun olduğunu belirten Muhammedi, hastaneye müracaatta bulunanların çoğu Lübnanlı vatandaşlar, kadınlar, çocuklar, yaşlılar, son patlama olayından etkilenenler ve bazı askerlerden oluştuğunu, bu insanlar hastanenin hizmetlerinden yararlandığını ifade etti.

Bundan önce de İran Kızılay Cemiyeti Başkanı Kerim Himmeti, Beyrut patlamasından sonra çeşitli yardım malzemelerinden oluşan 95 ton yardım malzemeleri gönderildiğini, 60 ton daha gönderilmekte olduğunu açıkladı.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 4 Ağustos Salı günü çıkan yangından sonra  meydana gelen korkunç patlamanın ardından Lübnan Sağlık Bakanlığı, olayda en az 170 kişi hayatını kaybettiğini, yaklaşık 6 bin kişi de yaralandığını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir