LübnanTüm Haberler

Lübnan’da Ülkeyi Kaosa Sürüklemek İsteyen ABD Yanlısı Göstericiler Ortalığı Savaş Alanına Çevirdi: 42 Yaralı!

Lübnan’da geçen hafta yaşanan şiddetli patlamanın ardından dün başkent Beyrut’ta Ülkeyi Kaosa Sürüklemek İsteyen ABD Yanlısı Göstericiler, Ortalığı Savaş Alanına Çevirdi.

Beyrut’un şehir merkezindeki Şehitler Meydanı’nda toplanan yüzlerce eylemci, Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Meclis Başkanı Nebih Berri ve milletvekillerinin istifası talebiyle parlamento binasına doğru yürüyüşe geçti.

Ekonomik krizin baş gösterdiği ilk aylardan beri Meclis binasına açılan tüm yolların kapatıldığı demir ve beton bariyerleri aşmaya çalışan eylemciler, polis ve askerlerin müdahalesiyle karşılaştı.

Protestocular, kendilerine karşı ses bombası ve göz yaşartıcı gaz kullanan güvenlik güçlerine taşlarla karşılık verdi. Akşam saatlerinden itibaren güvenlik güçleri ile eylemciler arasında başlayan gerginlik saatlerce devam etti.

Lübnan Kızılhaç Örgütünden yapılan yazılı açıklamada, Beyrut’un göbeğinde göstericiler ile güvenlik güçleri arasında saatlerce süren olaylarda 42 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, 32 yaralıya olay yerinde müdahale edildiği, diğer 10 yaralanın ise yakındaki hastanelere nakledildiği aktarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir