İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Savunma Bakanı: Stratejik Silah Üretimi Sorunsuz Bir Şekilde İlerliyor

İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Hatemi, “Çeşitli alanlarda güçlü altyapıya sahip olduğumuz için stratejik silah üretim konusunda herhangi bir sorunumuz yok” dedi.

Bugün İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyeleri Savunma Bakanlığı’nın kazanımlarının sergilendiği fuarı gezdikten sonra komisyon üyeleri ile bir oturum düzenleyen Savunma Bakanı Tuğgeneral Hatemi, Savunma Bakanlığı’nın ülkenin milli güvenliğini ve savunma gücünü takviye ederek ilerleme doğrultusunda en iyi şekilde yoluna devam ettiğini söyledi.

Tuğgeneral Hatemi, “Çeşitli alanlarda güçlü altyapıya sahip olduğumuz için stratejik silah üretim konusunda herhangi bir sorunumuz yok” dedi.

Bunlara ilave olarak Tuğgeneral Hatemi, “Meclis savunma araştırmaları için özel bir bütçe öngörürse, İran Silahlı Kuvvetlerine yeni teknolojilere erişim ve modern saldırıları önleme konusunda yardımcı olacaktır.” ifadesini kullandı.

Savunma Bakanlığı ülkenin savunma ihtiyaçlarını karşılamakta gerekli kapasitelere ve altyapılara sahip olduğunu kaydeden Bakan Hatemi, Bakanlık olarak üretimde sıçrama olarak adlandırılan yeni yılda ülkenin sivil ve iktisadi sektörlerine yardım etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Oturumda konuşan İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Muctaba Zolnuri de, siber ortam, elektronik savaş, füze, kara, deniz ve hava muharebeleri gibi alanlarda İran’ın caydırıcı gücünü geliştirmek üzere çok iyi çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

Zolnuri ayrıca savunma sanayimizin biyo terörizm ve modern savaş alanlarında da büyük kazanımları elde ettiğini belirterek, yaptırımlar “Biz yapabiliriz” sloganını savunma sanayiinde hayata geçirmeye vesile olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir