Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Savunma Bakanı: İran İslam Cumhuriyeti İHA Yapımında Çığır Açıyor!

İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi, İran’da ilk kez dördüncü nesil hafif turbofan motorunun tasarım ve yapımının gerçekleştiğini açıkladı.

İran Savunma Bakanı dün yaptığı açıklamada, turbofan motorunun dünyanın gelişmiş dronelarında kullanıldığını hatırlatarak, bunun havacılık gücü açısından önemli bir kazanım olduğunu ve aynı zamanda dronelarda bir nesil ilerlemek manasına geldiğini söyledi.

İran savunma bakanı, bugün  Savunma Sanayi Günü münasebetiyle, İran Cumhurbaşkanı huzurunda Kevser ve Ovc adlı uçak motorlarının üretim hattının hizmete açılacağını bildirdi.

İran savunma bakanı, sözkonusu motorların testlerinin başarılı bir şekilde yapıldığını ve artık seri üretimine geçileceğini söyledi.

İran savunma bakanı Tuğgeneral Hatemi, Siyonist rejim İsrail’in bölgedeki yıkıcı rolüne ilişkin olarak da, “Bu gasıp rejimin suçlarının izleri bölgedeki çeşitli meselelerde açıkça görülebiliyor” dedi.

İran Savunma Bakanı, ırkçı İsrail’in Batı Asya’daki varlığının bölgede suç ve ihanet olacağına işaretle, “Bu istikrarsızlığın sorumluluğu Siyonistlerin ayağını bölgeye açan ülkelere aittir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir