Batı AsyaTüm HaberlerYemen

Abdulmelik el-Husi: BAE, Siyonist Rejime Sadakatini Gösterdi

Yemen Ensarullah hareketi genel sekreteri Abdulmelik Husi Siyonist rejim ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ilişkilerin yeni bir konu olmadığına işaretle Arabistan ve Bahreyn gibi diğer bazı Arap ülkelerin de korsan rejim ile ilişkileri olduğunu ifade etti.

El-Meyadin kanalının bildirdiğine göre Abdulmelik Husi dün yeni hicri kameri yılın başlaması nedeni ile yaptığı konuşmada, “Konu sadece normalleşme meselesi değil, mesele İsrailli düşmana sadık olmaktır” dedi.

Husi Birleşik Arap Emirlikleri ve Arabistan’ın Arap milletleri ile savaştığını fakat Siyonist rejim ile barış yaptıklarına değinerek, “düşmanla ilişki kuran herkesin onların Arap milletlere karşı zulüm, fesat ve komplolarında ortak olduğunun” altını çizdi.

Yemen Ensarullah hareketi genel sekreteri ayrıca Abu Dabi’nin bölgede barışı sağlamaya çalıştığı iddialarını reddederek, Yemen’in birkaç yıldan beri Suudi-Birleşik Arap Emirlikleri koalisyonu saldırılarına hedef olduğunu ifade etti.

Husi ayrıca onların ortaklığı ve koalisyonun bölgede negatif ve yıkıcı bir çok çalışmada daha önceden var olduğunu da sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir