Batı AsyaLübnanTüm Haberler

Seyyid Hasan Nasrullah: Bölgedeki En Önemli Tehdit Siyonist Rejimin Varlığıdır

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri dün akşam Muharrem ayı nedeni ile yaptığı konuşmada, Siyonist rejimin batı Asya’da en önemli tehdit olduğunu belirtti.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Seyyid Hasan Nasrullah yaptığı konuşmada Lübnan halkı ve Müslümanları, sahte Siyonist rejimin şekillenmesi ve tarihi ince detayları ile okumaya davet ederek, “Filistin tarihini ve Filistin topraklarına ayak basan saldırganların tarihini okumanın Siyonist düşmanla mücadelenin gereği bildiğini” söyledi.

Hizbullah genel sekreteri sözlerinin devamında Amerika ve İsrail arasında onların varlık mahiyeti açısından bir fark olmadığına işaretle, günümüzde Amerika’nın dünya milletlerinin en büyük sorunu ve uluslararası barış ve güvenliğe yönelik en büyük tehdit olduğunu söyledi.

Nasrullah Amerika rejiminin ırkçı ve vahşi bir yönetim olduğuna işaretle, “Amerika hükümetinin zulüm ve ırkçılık temelleri üzerinde dayandığını” vurguladı.

Britanya hükümetinin de Amerika’nın uşağı olduğuna değinen Nasrullah ayrıca “Londra kendini Siyonistlerin sömürgeci hedeflerinin gerçekleşmesine adamıştır” dedi.

Seyyid Hasan Nasrullah Muharrem ayı ve şehitler efendisi Hz. İmam Hüseyin’in -as- matem günlerinin başlamasına işaretle, “Kerbela hamasetini yazanlar, bugün bize örnek olmuşlardır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir