Batı AsyaFilistinTüm Haberler

Allahu Ekber! Gazze Direniş Grupları “Ortak Operasyon Odası”nı Tekrar Faaliyete Geçirdi!

Korsan İsrail, “Filistinli Grupların Askeri Kanatlarının Ortak Operasyon Odası”nın tekrar harekete geçmesinden korkuya kapıldı.

Eğer önümüzdeki saatlerde Gazze’deki güvenlik sorunu kontrol altına alınmaz ve hızlı bir arabuluculuk ile özel istişareler yapılmazsa, israil oldukça kötü şartlarla karşılaşacaktır. 

Qodsna’nın haberine göre, Siyonist araştırmacı Şemrit Mair şöyle yazdı: “Filistinli Grupların Askeri Kanatlarının Ortak Operasyon Odası”nın Gazze’de tekrar faaliyetlerine devam etmesi, İsrail için olumsuzluk göstergesidir.

Araştırmacı ayrıca “Operasyon Odası” tarafından Tel Aviv’e gönderilen yeni ve tehditvari mesajlara da değinerek şunları vurguladı:

İsrail’de hiç kimse “Filistinli Grupların Askeri Kanatlarının Ortak Operasyon Odası”nın tekrar faaliyete geçmesinden hoşnut değil. Eğer önümüzdeki saatlerde Gazze’deki güvenlik sorunu kontrol altına alınmaz ve hızlı bir arabuluculuk ile özel istişareler yapılmazsa, İsrail oldukça kötü şartlarla karşılaşacaktır. 

Filistinli Direniş Grupların Askeri Kanatlarının Ortak Operasyon Odası, son olarak şu  bildiriyi yayınladı:

Biz, İsrail’in, Filistin halkının Gazze’ye yönelik ablukasını sürdürmesine izin vermiyor ve bu abluka siyasetine muhalefet için yapılan her türlü girişimi de Gazze halkının hakkı olarak kabul ediyoruz. 

Bildirinin devamında ise şuna vurgu yapıldı: Filistin Direniş Grupları, İsrail’in, ateş balonlarının atılması bahanesiyle, direnişe ait hedefleri bombalamasını kabul etmiyor. Direniş, siyonist düşmanın her saldırısına cevap vermiştir ve verecektir de…

Gazze’deki kuşatmanın sürmesine izin vermeyeceğiz

Filistinli direniş gruplarını içinde barındıran Ortak Operasyon Odası, Gazze Şeridi’ndeki Filistinli vatandaşları yıpratan haksız ablukanın daha fazla sürmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Ortak Operasyon Odası, Filistin Enformasyon Merkezi’nin de retweetlediği twitter paylaşımında, “Filistin halkı, meşru olan her yolla ablukayı kabul etmediğini ifade etme hakkına sahiptir.” ifadelerine yer verdi. 

Ortak Operasyon Odası yaptığı açıklamada, işgalci İsrail’in, abluka altındaki Gazze’den fırlatılan yanıcı balonları bahane ederek Filistin İslami Direniş Hareketi’ne (Hamas) ait mevzileri bombalamasını kesinlikle kabul etmeyeceklerini belirtti.

Ortak Operasyon Odası, direniş hareketinin fırlatılan füzelere yanıt verdiğini ve bölgeyi hedef alan ve Filistin halkına yönelik yapılan her saldırıya karşılık vermeye devam edeceğini vurguladı.

Gazze Şeridi’ndeki güvenlik ve saha gerginliği bir haftadan fazla süredir devam ediyor.

Gazze’den geldiği söylenen yanan uçurtma ve balonlara çözüm bulamayan Siyonist işgal rejimi, bu uçurtma ve balonların hazırlandığını iddia ettiği sınır bölgelerine sık sık hava saldırıları düzenliyor.

Balonlara ve uçurtmalara monte edilen patlayıcıların kullanımı ilk olarak 2018’de İsrail ile Gazze arasındaki tel örgüye yakın noktada düzenlenen kitlesel protestolar sırasında ortaya çıkmıştı. Özellikle Filistinli gençler, İsrail’in Gazze’deki ablukayı sıkılaştırmasına tepki olarak bu balonları Yahudi yerleşimcilerin olduğu bölgelere doğru fırlatıyor.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ni 2006’dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir