İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: Ülke Ekonomisi Yabancı Gelişmelere Bağlanmamalı

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, bugün video konferans yöntemi ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin başkanlığında düzenlenen Bakanlar kurulu kabine toplantısına katıldı.

Oturumda İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hükümetin icraatı hakkında bir rapor sunduktan sonra Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney bir konuşma yaptı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, her yıl şehit Recai ve şehit Bahoner’in şehadet yıldönümü ve Hükûmet Haftası dolayısıyla bakanlar kurulu ile bir görüşme gerçekleştiriyordu. Bu yıl ise korona virüs salgını yüzünden görüşme telekonferans yöntemi ile gerçekleşti.

Hükümet yetkililerine hitap eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Vatandaşlarla olabildiğince doğrudan konuşun; Bugünlerde kısıtlamalar var, ancak TV ile yüz yüze görüşmeler yoluyla yaptıklarınızı anlatın. Hem elde edilen başarıları hem de sorunları anlatın; Neleri yapmayı başardığınızı ve yapılması gereken şeylerin niçin yapılmadığını söyleyin.” dedi.

Hükümetin son yılının birçok yönden önemli olduğunu dile getiren Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Hükümetin son senesinin önemlerinden biri millet, ülke, Allah ve İslam için çalışmak için son şansınız olmasıdır. Bir sene az bir süre değil. Bunun tersi düşünülmemeli.” ifadesini kullandı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, sözlerine şöyle devam etti:

“Hükümetin son yılıyla ilgili bir diğer önemli konu ise, hükümet tarafından hayata geçirilmesi mümkün olmadığı bazı önemli planların bir sonraki hükümete hatıra olarak devredilmesidir. Bütçe yapısı, bankacılık sistemi ve vergi sistemi reformu ile özelleştirme ile ilgili düzenleme bu güzel işlerdendir.”

Ekonomi alanında yatırım konusunun çok önemli olduğuna dikkati çeken Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Maalesef son yıllarda ülkeye yatırım konusunda aksamalar yaşandı. Bu sorunu çözmek için ilk önce kaderine terk edilmiş yatırımlar veya yavaşlanan projeler canlandırılmalı. Hiç bir büyük yatırım ve proje belirsiz durumda olmamalı.” açıklamasında bulundu.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Ülke ekonomisi hiçbir şekilde yabancı gelişmelere bağlanmamalı çünkü bu stratejik bir hatadır.” diye konuştu.

Çeşitli Batı akımlarının yönetmedeki başarısızlığına değinen Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, ABD’nin bu konuda başarısız kalan bir örnek olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

“Adalet, sağlık ve güvenlik gibi insani değerler ABD’de her yerden daha fazla çiğneniyor; Sınıfsal mesafe dehşet verici, Amerika’da aç insanlar ve evsizlerin sayısı dünyanın diğer ülkelerine kıyasla daha yüksek. Ülkedeki başkanlık kampanyalarında beş Amerikalı çocuktan birinin aç olduğu açıklandı. Amerika’de güvensizlik ve suç oranları daha da yüksek.

Bu iç meselelere ek olarak Suriye, Filistin, Yemen, Irak, Afganistan, Vietnam ve Hiroşima gibi bölgelerde cinayet işleme ve savaş ile güvensizlik yaratma ABD’nin rutin işlerindendir.”

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Amerika’da ülkeyi utanç verici durumlara sokan birinin iktidara gelmesi Batı akımlarının ve ütopik modellerinin başarısızlığının bir başka işaretidir.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir