Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti İHA Yapımında Dünyada 5. Sırada

İran savunma bakanlığına bağlı havacılık sanayi genel müdürü tuğgeneral Afşin Haceferd, İran’ın insansız hava aracı yapımında dünyada 5. sırada yer aldığını söyledi.

Haceferd, İran’ın İHA yapımı açısından çok iyi konumda olduğunu belirterek, uluslararası alanda askeri İHA’lar konusunda araştırma yapan kuruluşların, İran’ın İHA yapımı konusunda başarısını gizlemediklerini övdüklerini belirterek, İran’ın bu alanda 5. sırada yer aldığını bildirdiklerini söyledi.

Afşin Haceferd, İran’ın askeri güç açısından dünyada 14. sırada yer aldığını belirterek, bu durumun İran’ın askeri gücünü gösterdiğini söyledi.

İranlı yetkili, İran’ın savunma alanında gücünü takviye etmeye devam edeceğini belirterek, İran’ın yaptırımların sona ermesini beklemeden bu alandaki çalışmalarını sürdüreceğini  ve caydırıcı güç olarak programlarını sürdüreceklerini söyledi.

Bilindiği gibi İran İslam inkılabı rehberi Hazreti İmam Seyyid Ali Hamenei, 31 ağustos 2016’da, İran savunma bakanlığı araştırmacıları ve personeline hitaben yaptığı konuşmada,  ‘dünyada zorba güçlerin, zorbalıklarından dolayı bugünkü dünyanın en düşük ahlaki ve insani değerlerine hakim olduğunu belirtmiş ve  ”bu güçlerin ülkelere saldırmak ve insanları katletmekten çekinmediklerini ve bundan dolayı askeri alanda güçlenmenin zaruri olduğunu  zira bu güçlerin İran’ın zayıf olduğunu hissettikleri bir zaman İran’ın da güvenliğini tehdit edeceklerini söylemişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir