IrakSuriyeTüm Haberler

Beşar el-Esad, Haşdi Şabi Başkanı Falih el-Feyyaz İle Görüştü

Irak’taki Haşdi Şabi Heyet Başkanı Falih Feyyaz’ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki ‘stratejik iş birliğini’ görüştüğü belirtildi.

Irak resmi ajansı INA’da yer alan habere göre Feyyaz, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin ‘iş birliği mesajını’ Esad’a iletmek üzere başkent Şam’a gitti. 

Haberde, mesajın farklı alanlarda ikili iş birliğinin güçlendirilmesi, bölgedeki siyasi ve güvenlik gelişmelerinde dayanışmanın sürdürülmesi, terörle ortak mücadele ve sınır güvenliğinin sağlanması gibi başlıkları içerdiği kaydedildi.

Irak Haşdi Şabi kurumu başkanı Feyyaz ve Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad, bölgede terörizmin kökünün kurutulması gerektiğine vurgu yaptılar.

Esad ve Feyyaz ayrıca Batı Asya bölgesi ülkelerinin içişlerine yabancı ülkelerin karışmaması gerektiğini de vurguladılar.

El Esad ve Fayyad görüşmesinde, iki ülkenin IŞID ve diğer terör örgütleri tarafından maruz kaldıkları terörle mücadele konusundaki Suriye-Irak arasında devamlı koordinasyona ilişkin meseleler masaya yatırıldı.

Bu bağlamda iki taraf; terörizmin yok edilmesi Suriye ve Irak halkının ve iki ülke ordularının el ele gerçekleştireceğini doğrularken, dış tarafların desteğine rağmen iki ülkenin teröre karşı mücadelede kurtardıkları bölgeler ve kaydettikleri başarılara işaret etti.

İki taraf ayrıca, bölgenin karşı karşıya olduğu ekonomik ve güvenlik sorunları ile onlar için çizilen ciddi dış planların, bu planları engellemek ve işlerine dış müdahaleye son vermek için ülkeleri arasında yakın işbirliği gerektirdiğini teyit etti.

Görüşmeye Irak’ın Suriye büyükelçisi de katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir