FilistinTüm Haberler

Hamas’ın Batı Şeria’daki Nüfuzu ve Operasyon Yapma Gücü, Siyonist Rejimi Tedirgin Ediyor!

Siyonist İsrailli bir analistin üst düzey Siyonist bir subaydan edindiği istihbarata göre, HAMAS Batı Şeria’ya nüfuz etmeye ve bölgede operasyon düzenlemeye çalışıyor.

Qodsna’nın haberine göre, Mossad’a yakınlığıyla tanınan Walla haber ajansının Siyonist güvenlik uzmanı Amir Bohbot, Siyonist İsrail güvenlik birimlerinin, Gazze’deki HAMAS liderlerinin Batı Şeria’da  gruplarını ve üslerini yayma çabalarından dolayı uyarıda bulunduğunu duyurdu.

Bu Siyonist İsrailli analist şunları ekledi: Güvenlik birimleri, mevcut durumda HAMAS liderlerinin Batı Şeria’da nüfuzlarını arttırmaya ve bölgede operasyon düzenlemeye çalıştıklarını belirterek uyardı.

Bohbot, geçtiğimiz hafta Filistin Özerk Yönetimi’nin üst düzey yetkilileri ile bir araya gelen Siyonist İsrail ordusunda görev yapan önemli bir subaydan edindiği istihbarata dayanarak şunları kaydetti: Şuan Batı Şeria’daki Filistinlilerin durumu şüpheli. Burayı karışıklığa sürükleyebilecek bir belirsizlik söz konusu. Bu nedenle İsrail, Özerk Yönetime karşı duyarsız olmamalı.

Bu İsrailli subay şöyle devam etti: Hamas’ın Siyonist İsrail’e gönderdiği patlayıcı ve ateş balonları ve attığı füzelere rağmen İsrail devleti Gazze Şeridine yardım için harekete geçmeli.

Siyonist İsrailli subayın açıklamalarının bir başka yerinde şunlar kaydedildi: Fakat buna karşılık Özerk Yönetim, Batı Şeria’da güvenlik ve istikrarın sağlanması için çalıştı. Bölgede meydana gelebilecek karışıklığın önüne geçti. Ancak İsrail hükümeti buna ilgisiz kaldı.

Bohbot bu subaydan edindiği istihbarata dayanarak şunları vurguladı: ‘Bu çok tehlikeli bir yol zira mevcut durumun krizle sonuçlanmasına neden olabilir. Özerk Yönetimin zaafı Batı Şeria’nın istikrarına tehlikeye atabilir.’

Bu konu hakkında İsrail Kanal 12 televizyonunun Arap dünyası analisti Ehud Yaari, Özerk Yönetimin bir yetkilisinden naklen şunu duyurdu: ‘Özerk Yönetim İsrail’le yaptığı güvenlik işbirliğine son verme fikrini incelemeye almış durumda.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir