Batı AsyaDünyaTüm Haberler

Hizbullah’ın Misilleme Saldırısından Korkan Siyonist Rejim, Soluğu Yine BM’de Aldı

Lübnan ve Filistin topraklarının işgalcisi siyonist İsrail sınırlarında gerginliğe neden olan Tel Aviv rejiminin Hizbullah korkusu devam ederken bu rejim, Hizbullah hareketini BM Güvenlik Konseyi’ne şikayet etti.

Siyonist rejimin Birleşmiş Milletler temsilcisi Gilad Ardan dün (Perşembe) Lübnan hükümeti ve güney Lübnan’daki BM barış gücü UNIFEL’e karşı derhal harekete geçilmesi çağrısında bulunan bir şikayette bulundu.

Ardan, Hizbullah’ın İsrail güçlerine ateş açtığı iddiasını yineledi ve bu önlemlerin Lübnan ile işgal altındaki Filistin arasındaki sınır bölgesinde gerginliği artıracağını iddia etti.

Bu arada Lübnanlı El-Meyadin kanalı Çarşamba sabahı Siyonist güçlerin Güney Lübnan’da yer alan Hula ve Meys El’Cebel bölgelerine en az 30 kez ateş açtığını bildirdi.

Irkçı İsrail ordusu, bir saat sonrasında ise İsrail helikopterleri ve savaş uçaklarının güney Lübnan’da birkaç Hizbullah kontrol noktasına saldırdığını duyurmuştu. 

Lübnan Yüksek Savunma Konseyi ise bu saldırı ardından terör rejimi İsrail’i, Güvenlik Konseyi’ne son saldırısı hakkında şikayette bulunacağını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir