Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Mücteba Zünnuri: ABD’nin Amacı Dilencilik ve Sultadır

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu başkanı Mücteba Zünnuri, ABD dışişleri bakanı Mike Pompeo’nun Arap ülkelerini kapsayan son ziyaretinin temelinde, ABD’li yetkililerin dilenciliği ve sultacılığının olduğunu söyledi.

İranlı yetkili, bölge milletlerinin uyanık olduklarını belirterek, ABD’li yetkilinin bölge ülkelerine yaptığı ziyaretin başta terör rejimi İsrail’i desteklemek ve bölgedeki sultasını yaymak olduğunun bilinen bir gerçek olduğunu belirterek, düşmanların bu oyunlarının yenilgiye uğrayacağının bilinmesi gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 3 Kasım’da yapılması planlanan ABD başkanlık seçimlerinden yaklaşık iki ay önce karmaşık ve çok amaçlı bir diplomasi turuna başladı.

Tura Pazartesi günü ırkçı İsrail’e gerçekleştirdiği ziyaret ile başlayan ABD Dışişleri Bakanı, ardından Salı günü Tel Aviv’den Hartum’a gerçekleştirdiği ilk resmi direkt uçuşla Sudan’ı ziyaret etti.

Oradan, Bahreyn, BAE ve Umman’a geçerken, ABD dışişleri bakanının gittiği bu ülkelerde terör rejimi İsrail’le ilişkileri normalleştirme diplomasisi ve İran karşıtı siyasetlerin güçlendirilmesi yönünde diplomatik görüşmeler yürüttüğü biliniyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir