AvrupaFilistinTüm Haberler

Filistin İslami Cihad Hareketi, İsveç’te Kuranı Kerim’in Yakılmasını Sert Bir Dille Kınadı

Filistin İslami Cihad Hareketi, dün akşam yayınladığı bildiride, İsveç’te fanatik bir kişi tarafından Kuranı Kerim’in yakılmasını kınadı.

Filistin İslami Cihad Hareketi, bütün İslam ülkelerinden sözkonusu ihanete karşı gerekli adım atmaları çağrısında bulundu.

İsveç’in Malmö kentinde Kur’an-ı Kerim’in ateşe verilerek görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasına tepkiler artarak devam ediyor.

Türkiye Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Danimarka’dan İsveç’in Malmö kentine gelen İslam düşmanı ırkçı bir sözde siyasetçi ile yandaşlarının Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin tahriklerini en ağır şekilde kınadıklarını belirtildi.

Açıklamada, “Sözkonusu provokatif eylemler birlikte yaşama kültürüne ve Avrupa değerlerine de vurulmuş ağır bir darbedir. Avrupa’da yaşayan Müslümanlar son zamanlarda günlük yaşantılarında sistematik bir şekilde ayrımcı, ırkçı ve İslam karşıtı tutumlara maruz kalmaktadır. Kutsal Kitabımıza yönelik bu aşağılık eylem Müslümanların Avrupa’da maruz kaldıkları tehdidin geldiği boyutu gözler önüne sermesi bakımından ibret vericidir. İsveç makamlarının, Kur’an-ı Kerim’e yönelik tahrik içeren gösteriye izin vermemesine ve sözde siyasetçiye ülkeye giriş yasağı koymasına rağmen 28 Ağustos’ta aşırı sağcı parti mensupları kışkırtıcı eylemlerde bulunmaktan geri kalmamışlardır.” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir