Batı AsyaLübnanTüm Haberler

Seyyid Hasan Nasrullah: Tehditler Bizi Korkutamaz! Bugün, Geçmişe Göre Daha Güçlüyüz

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah dün akşam Muharrem ayının 10’uncu gecesi nedeni ile yaptığı konuşmada, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Seyyid Hasan Nasrullah, “Her sene Aşura gününde Lübnan sokakları Ehl-i Beyt aşıkları ile dolardı ama bugün tüm dünyaya yayılan virüs nedeniyle sokaklar boşaldı. Yüce Allah’tan bu virüsün tehlikesini tüm milletlerden uzaklaştırmasını talep ediyoruz” dedi.

Düşmanın direnişi hedef almak için Hizbullah’a karşı kara kampanya başlattığını söyleyen Nasrullah, “Hizbullah medyada benzeri görülmemiş karalama kampanyasına maruz kaldı. Hizbullah’ı hedef almak için birçok çaba ve para harcanıyor” dedi.

Bazı ülkelerin kötü amaçlar için elektronik orduları seferber ettiğini ve kamuoyu oluşturmaya çalıştığının altını çizen Nasrullah, Hizbullah’ın yalan haberlerle yıpratılmaya çalışıldığını kaydetti.

“Düşmanlar, uğruna feda ettiğimiz şeylerden vazgeçmemiz için üzerimize baskı yapıyor” ifadesini kullanan Hizbullah lideri, tüm dünyaya seslenerek, “Tehditlerin bizi korkutamayacağını söylüyorum, çünkü şehit olmak bizim için Allah’tan gelen onurdur. Az olduğumuzda bile bu tür şeyler bizi etkileyemedi ve bugün daha güçlü olduğumuz için bir işe yaramaz.” ifadelerinde bulundu.

Seyyid Hasan Nasrullah ayrıca, “İmam Hüseyin (a.s) ve şehit yoldaşlarının yolunu takip ettiğimiz için kendimizle gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Kerbela olayının Hak-Batıl savaşı olduğunu anlatan Nasrullah, “Hizbullah ve İslami direniş güçleri olarak Siyonist rejimi batıl olarak görüyor ve resmen tanımıyoruz. Batılın her yere yayıldığında, ona karşı çıkmak ve hatta bu yolda şehit olmak dünyadaki tüm dindar, şerefli ve özgürlük sever insanların vazifesidir.” ifadelerinde bulundu.

Seyyid Hasan Nasrullah, sözlerine şöyle devam etti:

“Siyonist Rejim’in batıl olduğunu ve ona karşı mücadeleyi sürdüreceğimizi bir kez daha açıkça ilan ediyoruz. Filistin, Suriye ve Lübnan’da işgalci rejimle savaşanların yanında duracağız.”

Bölgedeki halkların varlığını yağmalayan ABD’nin batıl kavramının bir örneği olduğunu anlatan Nasrullah, “Bugün ABD batıl kavramının açık bir örneğidir. Yemen’e karşı savaş başlatan Suudi Arabistan ve BAE aslında ABD’nin elindeki araçtır. Onlar Washington yetkililerinin emirlerini yerine getiriyorlar.” ifadesini kullandı.

Hizbullah lideri, ABD’nin bölgeye müdahalesini eleştirerek, “Bu ülkenin bölgeye müdahalesi ile saldırganlığının en bariz örneklerinden biri, İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı yaptığı saldırganlıklardır. Bunlar, İran’a dayatılan 8 yıllık savaş, yaptırımlar, kuşatmalar ve çeşitli komplolardan ibarettir” şeklinde konuştu.

BAE-İsrail normalleşme anlaşmasını eleştiren Nasrullah, “İsrail’i tanımaya yönelik tüm girişimleri kınıyor ve reddediyoruz. Abu Dabi’nin Siyonist Rejim’le imzaladığı anlaşmayı bir kez daha kınıyoruz. Gerçek şu ki, anlaşmanın imzalanması bir ihanetti. BAE, Arap dünyasına ihanet etti.” değerlendirmesinde bulundu.

Seyyid Hasan Nasrullah, BAE’li yetkililerin Trump ve Netanyahu’nun en kötü siyasi günleri geçirirken, ikisine armağan olarak ücretsiz bir hizmet sunduğunu da sözlerine ekledi.

Beyrut Limanı’ndaki patlamaya dair Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, “Lübnan ordusundan Beyrut limanındaki felaketle ilgili başlattığı teknik soruşturmanın sonuçlarını açıklamasını istiyoruz. Olayla ilgili soruşturma sonuçlarının açığa çıkarılması yalan ve iftiranın ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Bu nedenle sonuçların kamuya duyurulması lazım.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir