İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Musevi: İran’ın Hava Savunması Bölgede Üstün Konumdadır

İran Ordusu Başkomutanı Tümgeneral Abdürrahim Musevi, İran’ın bölgede hava savunma açısından üstün konumda olduğuna işaret ederek, ‘İran hava savunması radar, füze ve iletişim sistemleri açısından iyi kazanımlar elde etmiştir’ dedi.

Ordu Sitesi’nden yapılan açıklamaya göre, 31 Ağustos Hava Savunma Sistemi Günü dolayısıyla ülke çapındaki hava savunma komuta merkezleri ile yaptığı görüntülü iletişimde konuşan Tümgeneral Musevi, ‘Hava savunma sistemlerimiz İslam Devrimi sonrası radar, füze ve iletişim sistemleri yönünden iyi kazanımlar elde etmiştir’ diye belirtti.

İran’ın hava savunma sistemleri

İran hava savunmasının bölgede en üst sıralarda yer edindiğine değinen Tümgeneral Musevi, Silahlı Kuvvetler’in İran’ı savunmak için çabalarını artırması gerektiğinin altını çizdi.

Tümgeneral Musevi, ‘Ülkenin dört bir yanında gece gündüz demeden çalışarak aziz ülkemizi savunmak için çalışan silah arkadaşlarımı teşekkür ederim’ diye ekledi.

İslam İnkılabı Rehberi Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney de ülke hava savunma sisteminde çalışan personel ile ailelerine teşekkür ederek, İran’ın güvenliğinin hava savunma sisteminin hazırlıklı olmasından kaynaklandığını ifade etmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir