Batı Asyaİmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: BAE’nin İhaneti Uzun Sürmeyecek, Ancak Kara Leke Olarak Kalacak

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, bugün video konferans yöntemi ile Eğitim Bakanlığı yöneticinin katılımıyla düzenlenen toplantıya iştirak etti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei burada yaptığı konuşmada, ülke genelinde Hz. İmam Hüseyin (a.s) ve Kerbela şehitleri için düzenlenen matem etkinliklerine değinerek, “Bu seneki Muharrem ayının ilk on gününde yapılan matem törenlerinde ülke tarihinde olumlu davranışlarıyla en iyisini yaptıkları için İran halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, bu seneki Aşura matem törenlerinin İran tarihinde kalıcı olarak yer edineceğine inandıklarını belirterek, mersiyehanlere de içtenlikle teşekkür etti.

İsrail-BAE arasında sağlanan normalleşme anlaşmasını eleştiren Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, şu açıklamalarda bulundu:

“Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İslam dünyasına ihanet etti. Onlar hem Arap milletleri ve bölge ülkelerine hem de Filistin’e ihanet etti.
Tabii ki, bu ihanet uzun sürmeyecek, ancak kara leke olarak kalacak.”

“Siyonistlerin bölgeye girmesine yol açan BAE’liler bir ülke toprağının gasp meselesi olan Filistin meselesini unutup normalleşmeye başvurdular.”

“Filistin halkı her taraftan yoğun baskı altındayken İsrail ve Trump ailesindeki Yahudi olan kötü kişi ile İslam dünyasının çıkarlarına karşı işbirliği yapıyorlar. Umarım BAE’liler yakında uyanır ve yaptıklarını telafi ederler.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir