Avrupaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Dünya İslami Mezhepleri Takrib Kurumu, Kur’an-ı Kerim ve İslam Peygamberi’ne hakareti kınadı

Dünya İslami Mezhepleri Takrib Kurumu bir bildiri yayımlayarak İsveç’te Kur’an’ı Kerim’in yakılmasını ve Fransa’da Charlie Hebdo mizah dergisinin İslam Peygamberi’ne -s- hakaret içeren karikatürleri yeniden yayımlamasını kınadı.

Dünya İslami Mezhepleri Takrib Kurumu bildiride bu cehaleti ve mantıksızlığı şiddetle kınadıklarını belirterek, İsveç’te Kur’an’ı Kerim’in yakılması ve Fransa’da Charlie Hebdo mizah dergisinin İslam Peygamberi’ne -s- hakaret içeren karikatürleri yeniden yayımlaması çağımızın modern cahiliyesi ve fikri ve ahlaki sapkınlığının birer örneği olduğunu vurguladı.

Bildiride şöyle denildi:

Müslümanlar kandırılmış radikal IŞİD teröristlerine karşı Irak ve Suriye’de Hristiyan ve Yezdi halkı koruduğu ve yine Lübnan Hizbullah hareketi Lübnanlı Hristiyanları savunduğu gibi, şimdi tüm tevhidi dinlerin izleyenlerinin başta sanal ortam olmak üzere medyada bu çirkin uygulamalara uygun tepki vermelerinin zamanıdır.

Bildiride ayrıca uluslararası hukuk ve kanun çevreleri de bu tür çirkin hareketlere karşı uluslararası yasaların çerçevesinde kesin tepki vermeleri gerektiği kaydedildi.

İsveç’in Malmo kentinde radikal sağcı örgütlerin 28 Ağustos’ta düzenledikleri İslam karşıtı izinsiz ve illegal gösteride Kur’an’ı Kerim yakıldı. Yine Fransa’nın Charlie Hebdo mizah dergisi geçen Salı günü yeni bir küstahlığa imza atarak İslam Peygamberi’ne -s- hakaret içeren bazı karikatürleri yeniden yayımladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir