Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Reşid: Düşmanlar gücümüzü sınamaya kalkışmasın!

İran Hatem’ul Enbiya -s- Merkezi Karargahı Komutanı Tümgeneral Gulam Ali Reşid, düşmanları İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu ve İran silahlı kuvvetlerinin gücünü sınamaya kalkışmaları konusunda uyardı.

Tümgeneral Reşid, İran’ın Güney kıyılarında düzenlenen Zülfikar-99 askeri tatbikatına katılan komutanlara hitaben yaptığı konuşmada, İran ordusunun askeri hazırlığı ve yetenekleri onur verici düzeyde olduğunu belirterek, İran silahlı kuvvetleri inkılabın ilk günlerinde güvenlik krizleri ve ardından sekiz yıllık kutsal savunmanın ardından askeri açıdan her türlü tehdide karşı koymak üzere uygun güce ve hazırlık seviyesine ulaştığını belirtti.

Tümgeneral Reşid şöyle ekledi:

Kutsal savunma yıllarının en büyük getirisi, silahlı kuvvetleri düşmanların her türlü tehdidine en güçlü biçimde karşılık vermek üzere hazır hale getirmesinden ibarettir.

General Reşid ayrıca, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu ve İSK için düşmanlar İran milleti ve silahlı kuvvetlerinden korkuyor olması da onur verici olduğunu belirterek düşmanları İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu ve İran silahlı kuvvetlerinin gücünü sınamaya kalkışmaları konusunda uyardı.

İran silahlı kuvvetlerinin Zülfikar-99 ortak askeri tatbikatının esas merhaleleri “Savunma iktidarı sayesinde sürdürülebilir güvenlik” sloganı ile yarın başlıyor. Tatbikat İran’ın Güney kıyılarında iki milyon kilometrekarelik bir sahada gerçekleşiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir