Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Ordusu’ndan Büyük Şeytan ABD’ye uyarı: Tatbikat bölgesine yaklaşmayın!

İran hava savunması ABD’yi İHA’larını “Zülfikar-99” adlı askeri tatbikat alanından uzaklaştırması konusunda uyardı.

Zülfikar-99 adlı askeri tatbikatın ana merhaleleri “Ya Seyyide Şüheda” parolası ile deniz, hava, kara ve hava savuma kuvvetlerine bağlı birliklerin katılımı ile Hürmüz boğazının doğusu, Mokran kıyıları, Umman denizi ve Hint okyanusu açıklarında iki milyon kilometrekarelik bir alanda başladı.

İran Ordusu’nun “Zülfikar-99” adlı askeri tatbikat sözcüsü Amiral Şehram İrani, ordunun hava savunmasının bölge ülkelerine ait olmayan İHA’ların tatbikat alanından uzaklaştırılması konusunda uyarıda bulunduğunu duyurdu.

Sözcü Amiral İrani, tatbikatın başladığı günden beri ve hava savunma karargahının tatbikata yakın bölgelerde uçan ecnebi uçakları ve İHA’ları uyarmasından sonra Amerika’nın İHA’larının davranışında belirgin bir değişiklik yaşandığını kaydetti.

Amiral İrani, “Aynı zamanda F-27, P3F ve keşif İHA’sı dahil olmak üzere ordunun hava ve deniz birimleri de sürekli deniz devriyeleri yaparak, bölge ötesi birimleri tatbikat alanını terk etmeleri konusunda uyarmıştır” dedi.

Tatbikat sırasında Amerikan İnsansız Hava araçları’nın (İHA) bilgi toplamak için farklı ve yoğun faaliyet yaptığına tanık olduklarını belirten Amiral İrani, “Amerikan İHA’larının bu faaliyetleri ordunun sinyal tanıma sistemleri tarafından tespit edilerek uyarıldı. Daha sonra bölgeyi terketmek zorunda kaldılar” ifadelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir