ArabistanBatı AsyaTüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı’ndan Suud rejiminin başkenti Riyad’a füzeli ve İHA’lı saldırı!

Yemen Ordusu’nun füze gücü, hava kuvvetleri ve halk komiteleri bugün Suudi rejiminin başkenti Riyad’a saldırganlığın tırmanması ve Yemen’deki kuşatmaya cevaben önemli bir hedefe ortak bir askeri operasyon gerçekleştirdi.

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri kısa bir açıklamada şunları söyledi: “Yüce Allah’ın yardımıyla – hava kuvvetleri ve füze kuvveti, “Zülfikar” tipi balistik füze ve 4 adet “Sammad 3″ insansız hava aracı ile Suudi düşmanın başkenti Riyad’ta önemli bir noktayı hedef alan ortak bir askeri operasyon gerçekleştirdi.”

Tuğgeneral Seri, “bu hedefin düşmanın sürekli yükselişine ve sevgili ülkemizi sürekli kuşatmasına tepki olarak geldiğini” doğruladı.

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü, “Suçlu ve saldırgan Suudi rejimi, büyük ülkemize ve sevgili halkımıza yönelik saldırganlığını ve kuşatmasını sürdürürse acı ve acı verici operasyonlar gerçekleştirecek” sözünü verdi.

Riyad’a yönelik bugünkü operasyon, Suudi Arabistan’ın güneyindeki Asir’deki Abha Uluslararası Havalimanı’nda son üç gün içinde askeri hedefleri hedef alan Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen dört askeri operasyondan sonra geldi.

Yemen silahlı kuvvetleri, Yemen silahlı kuvvetlerinin askeri sözcüsü tarafından defalarca teyit edilen hava tırmanışına meşru tepki ve Yemen üzerindeki saldırı ve kuşatmanın devam etmesi bağlamında operasyonlarını yürütürken, Yemen’e yönelik saldırı ve kuşatma devam ettiği sürece operasyonların Suudi derinliğinde devam edeceğini vurguladı.

 Dün, Çarşamba sabahı, bir grup Samad 3 dronu Abha havaalanında hassas hedefleri vurdu ve isabet, 2K bombardıman uçaklarıyla aynı havaalanını hedefleyen benzer bir operasyondan saatler sonra doğruydu.

Hava Kuvvetleri Salı günü şafak vakti aynı havaalanında askeri hedeflere hassas kayıplarla Samad 3 uçağıyla bir saldırı başlattı ve Hava Kuvvetleri Pazar gecesi askeri alanlara ve havaalanındaki hassas hedeflere büyük bir saldırı düzenledi.

Not: Haber, İnternet çevirisidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir