İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Zülfikar-99 tatbikatında ‘Selemçe füzesi’ başarıyla hedefini imha etti

İran hava savunma kuvvetinin envanterinde yer alan Selemçe füzesi, Zülfikar-99 askeri tatbikatı sırasında belirlenen hedefi başarı ile imha etti.

Zülfikar-99 adlı askeri tatbikatın ana merhaleleri “Ya Seyyidi Şüheda” parolası ile başladı.

İSK tarafından yapılan açıklamada, tatbikat sırasında çok hızlı ve yüksek irtifada uçan bir düşman (olarak belirlenen) İHA’nın tatbikat bölgesine sızmaya çalıştığı, söz konusu İHA’nın radarlarda tespit edilmesi çok zor olduğu halde Hatem’ul Enbiya -s- hava savunma karargahının radarları tarafından tespit edildiği ve yok edilme görevi hava savunma sistemine verildiği, hava savunma sistemi düşman İHA’sını bir adet Şelemçe füzesi ile imha ettiği belirtildi.

Tatbikat Sözcüsü Amiral Şehram İrani, İran hava savunmasının küçük ebatte uçan nesnelere karşı mücadele yeteneğine işaretle, tatbikat bölgesine her türlü sızmayı önlemek tatbikatın amaçlarından biri olduğunu ve Zülfikar-99 tatbikatı sırasında başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Sözcü İrani, tatbikat sırasında bölge içi ve bölge dışı güçlerin her türlü hareketi yüzde yüz rasat edildiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir