Batı AsyaDünyaTüm Haberler

BAE ve Bahreyn’in ihanet anlaşmasına tepkiler çığ gibi büyüyor!

BAE ve Bahreyn’in Siyonist İsrail ile imzaladığı normalleşme anlaşmasına karşı tepkiler artıyor.

Filistin davasına ihanet ederek İslam alemini sırtından hançerleyen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn, ABD himayesinde işgalci İsrail rejimiyle ilişkileri normalleştirmek için bir sözde barış anlaşmaması imzaladı.

İsrail ile BAE ve Bahreyn arasında varılan normalleşme anlaşmaları için resmi imza töreni, dün Beyaz Saray’da yapıldı. Beyaz Saray’da emperyalist ABD himayesinde düzenlenen törende, ABD Başkanı Donald Trump’ın yanı sıra BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed el Nahyan ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani katıldı. Trump imza töreninde yaptığı konuşmada, bazı başka Arap ülkelerinin de İsrail ile normalleşme anlaşmasına varacağını belirtti.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri konu hakkında yaptığı açıklamada, “BAE ve Bahreyn’in İsrail ile imzaladığı normalleşme anlaşması, düşmanların safında yer almak ve Filistin halkımıza karşı yürütülen işgal girişimine destek vermek anlamına geliyor.” dedi.Filistin davasını tasfiye etmeyi hedefleyen ve aynı şekilde Filistin halkının haklarını yok sayan hiçbir anlaşmanın Ortadoğu’ya barış getirmeyeceğini vurgulayan Ebu Zuhri, “BAE ve Bahreyn yöneticileri, Kudüs ve Filistin’e ihanet etti.” ifadelerini kullandı.

Filistinliler de Öfke Gününde işgal rejimi ile normalleşen BAE ile Bahreyn’i kınadılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir