FilistinTüm Haberler

Terör Rejimi İsrail’in saldırısında Filistinli bir doktor şehid oldu

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin’de bugün (18 Eylül Cuma) öğleden sonra bir diş hekimi, işten dönerken yakınındaki İşgal güçleri tarafından atılan ses bombasıyla şehit edildi.

Yerel kaynakların Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine verdiği bilgilerde, Dr. Nidal Ekrem Cebbarin’in (54) normal zamanlarda olduğu gibi Bertaa beldesindeki diş kliniğinden dönerken, Bertaa el-Makam geçişindeki İsrail kontrol noktasının ilk denetim kapısından geçtiği ancak ikinci kapıdan geçtiği sırada yakınındaki işgalci askerlerin attığı ses bombası nedeniyle ani bir kalp krizi geçirdiği ve olay yerinde şehit olduğu ifade edildi.

Doktor Cebbarin’in, Cenin Devlet Hastanesine varmadan önce, özellikle ilk kontrol noktasını geçtiği ve bulunduğu bölge denetim altında olduğu için işgal güçleri için herhangi bir tehlike oluşturmadığı halde öldürüldüğüne dikkat çekildi.

İşgal güçlerinin kontrolünde olan Bertaa kontrol noktası, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin şehrini ve ona bağlı olan 7 bin nüfuslu Bertaa beldesini birbirinden ayıran ve her gün binlerce Filistinlinin geçtiği bir geçittir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir