Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Selami’den Büyük Şeytan ABD’ye: İntikamımızı kesinlikle alacağız!

İran Devrimi Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, ABD Başkanı Donald Trump’a seslenerek, “General Süleymani’ye yapılan suikastın intikamını kesin olarak alacağız” dedi.

Politico dergisinin internet sitesi geçenlerde ABD istihbarat örgütleri ve Washington yönetimine yakın kaynaklardan naklen, İran İslam Cumhuriyeti Şehit General Kasım Süleymani’nin intikamını almak için Amerika’nın Güney Afrika büyükelçisine suikast düzenlemeyi planladığını iddia etti.

ABD Başkanı Donald Trump ise Politico dergisinin raporuna gösterdiği tepkide, Amerika’nın çıkarlarına yönelik her türlü saldırıya bin misli ile karşılık verecekleri tehdidini savurdu.

İran Devrimi Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, bugün sabah saatlerinde katıldığı askeri bir törende yaptığı konuşmada, “Doğrudan veya dolaylı olarak General Süleymani’nin şehadetinde rolü olanları hedef alacağız ve bu mesaj ciddi bir mesajdır” dedi.

ABD’li yetkililere seslenen Tümgeneral Selami, “Siz, bizim şehit kardeşimizin kanı karşılığında Güney Afrika’da bir kadın büyükelçiyi vuracağımızı mı düşünürsünüz?” ifadesini kullandı.

Tümgeneral Selami sözlerine şöyle devam etti:

“Ciddi bir şekilde kendi iç sorunlarınızla uğraşırken bizi bin kat daha ağır yanıt vermekle tehdit ediyorsunuz. Ayn el-Esad üssünü vurduğumuzda sizin belki yanıt vereceğinizi düşünmüştük; dolayısıyla aynı zamanda sizin karşılık vermeniz durumunda belirnenen hedefleri yok etmek için yüzlerce füze hazırlamıştık.”

Bu tehditlerin ciddi olduğunu belirten Tümgeneral Selami, “Bugün de aynısını yaparız. Bir vatandaşımıza bile ufak bir zarar gelirse yanıtımız ağır olacaktır” şeklinde konuştu.

Trump’ın İran’a bin misli ile karşılık verme tehdidine değinen General Selami, düşmanlar her yerde İranlı güçlerin gözetimi altında bulunduğunu ve gerektiği her yerde hedef alınacaklarını vurguladı.

ABD Başkanı Trump’a hitap eden General Selami şöyle ekledi:

Eğer herhangi bir İranlının saçının bir teline dokunursanız, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nun en sert tepkisi ile karşılaşırsınız. Bu ciddi bir tehdittir ve İranlılar her şeyi pratikte ispat eden bir millettir.

İran İslam inkılabı olmasaydı, Amerika tüm dünyayı yutmuştu, diyen General Selami, İran İslam inkılabı Amerika’yı yıprattığını, bugünkü Amerika siyasi aktiflikten yoksun, güçsüz ve sahada hezimete uğramış bir Amerika olduğunu kaydetti.

Amerika’nın imajını kırmak geri dönüşü olmayan bir süreç olduğunun altını çizen General Selami, sözlerini şöyle noktaladı:

Bugün Amerika’dan dünyadan payı git gide küçülüyor, zira yeni güçler doğuyor ve İslam dini medeni rolünü ifa ederek yeni bir güç olarak ortaya çıkmış bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir