Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran hava savunma kuvvetlerinin iki yeni radar sistemi görücüye çıktı

İran Hava Savunma Kuvvetleri’nin Suruş ve Misak adlı iki yeni radarı ilk kez görücüye çıktı.

İran Hava Savunma Kuvvetleri’nin uzmanlarınca tasarım ve yapımı gerçekleştirilen Suruş ve Misak adlı iki yeni radarı ilk kez görücüye çıktı.

İran’ın yerli üretim ‘Misak’ ve ‘Suruş’ radar sistemleri dün sabah saatlerinde İran Hava Savunma Komutanı Tuğgeneral Alirıza Sabahiferd’in katıldığı bir törende tanıtıldı.

Radarların hakkında açıklama yapan Hava Savunma Kuvveti Komutanı, Suruş radarı yarı iletken radarlar kategorisinde yer aldığını ve radarlara yakanmama özelliğine sahip olan uçan nesneleri tespit ettiğini belirtti.

Açıklamada Suruş radarı her türlü hava şartlarında görev yaptığı ve ayrıca elektronik savaşa karşı çok güçlü olduğu kaydedildi.

Hava Savunma Kuvveti Komutanı, Suruş radarı uluslararası standartlara göre tasarlanarak yapımı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Tuğgeneral Sabahiferd yaptığı konuşmada, “ ‘Suruş’ radar sistemi 220 km’den fazla menzile sahip orta menzilli bir tespit ve arama radarıdır ve tüm hava koşullarında elektronik harp uygulamalarına karşı koyma yeteneğine sahiptir” dedi.

Tuğgeneral Sabahiferd, ‘Misak’ radar sistemi hakkında da “Yüksek veri işleme kapasitesine sahip olan ‘Misak’ radar sistemi de insan gücüne ihtiyaç duymadan bilgileri alarak ülkenin entegre hava savunma ağına sunabilir” ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir