FilistinTüm Haberler

İsmail Heniyye: Fetih ve Hamas arasındaki müzakereler kapsamlı görüşmelere zemin hazırlıyor

Filistin İslami Direniş hareketi Hamas siyasi büro başkanı İsmail Haniye, Fetih hareketiyle müzakerelerin kapsamlı görüşmeler için zemin hazırlamakta olduğunu bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Filistin İslami Direniş hareketi Hamas siyasi büro başkanı İsmail Haniye, Cuma günü yaptığı açıklamada, İstanbul’da Hamas ve Fetih heyetleri arasındaki görüşmeye dikkat çekerek, söz konusu görüşmelerin Filistin’li grupların Filistin ülküsüne yönelik tehditlere karşı ortak çaba içinde olduklarını gösterdiğini belirtti.

Fetih Hareketi ve Hamas heyetinin Türkiye’de gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda taraflar, Filistinli grupların katılımıyla kapsamlı bir ulusal diyalog için sunulacak bir “vizyon” üzerinde anlaşmaya vardı.

İstanbul’daki Filistin Konsolosluğunda yapılan görüşmelerin tamamlanmasından sonra yapılan ortak açıklamada, “vizyon” hakkında ayrıntı paylaşılmazken, kararın geçen günlerde Beyrut ve Ramallah’ta düzenlenen genel sekreterler konferansının sonuçlarına dayandığı belirtildi.

Açıklamada, Filistin güçleri ve gruplarının katılımıyla düzenlenecek kapsamlı ulusal diyalog görüşmelerine sunulmak üzere iki heyet arasında mutabık kalınan bir vizyon geliştirildiği kaydedildi.

Toplantılarda, Fetih heyetine FKÖ Yürütme Kurulu üyesi Cibril er-Racub, Hamas heyetine ise Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri liderlik etti.

Filistin’deki bölünmüşlüğün en önemli iki tarafı olan Fetih ile Hamas hareketleri arasında salı gününden bu yana İstanbul’da bir dizi görüşme gerçekleştirildi.

Heyetler arasındaki görüşmelerde tarafların uzlaşma durumu ve genel seçimlerin düzenlenmesine ilişkin konular ele alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir